A héten három iskolában is jártunk

Frissítés: 2018-11-30 10:54:56

„DEAC jég-suli körút” néven indított közös rendezvénysorozatot a DEAC felnőtt jégkorongcsapata és a DHK utánpótlásklub október elején. A kezdeményezés célja, hogy a város minél több általános iskolás kisdiákja ismerje meg a jégkorongot.


A kicsik a DEAC válogatott, profi sportolóinak aktív közreműködésével szerezhetnek élményeket és információkat erről az igazán összetett sportágról. A csapat tagjai eddig már 9 debreceni oktatási intézményt látogattak meg, amelyekben több mint 1300 kisgyermek próbálgatta lelkesen a hokisok védőfelszereléseit, sőt, a legbátrabbak botot ragadtak, és a korongot terelgetve igyekeztek kicselezni a DEAC profijait.

Ezen a héten három iskolában is jártak játékosaink. Szerdán a Szoboszlói Úti Általános Iskolában és a Vörösmarty iskolában, míg csütörtökön a Lilla Téri Általános Iskolában meséltek profi jégkorongozóink arról, ők hogyan ismerkedtek meg a sportággal, s lettek korosztályos, illetve felnőtt válogatott élsportolók.

Fotóink utóbbi iskolában készültek, ahol Molnár Dávid egy nagy titokba is beavatta a gyerekeket, miszerint nagyon szeret gólt lőni, hogy bosszanthassa az ellenfél kapusát. A DEAC első sorában játszó, mindössze 21 esztendős Salló Barna elmondta a fiataloknak, mindössze négy évesen tanult meg korizni. Szülővárosában, Csíkszeredában igen hidegek a telek, így más választása nem is igazán volt. Elég volt ugyanis csak kilépnie az utcára, ami gyakorlatilag mindig jégben állt.

December 5-én az Árpád Vezér iskolában, míg december 12-én a Petőfi iskolában folytatódik a DEAC jég-suli körút.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-11-30 10:53:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS