Fokozatosan őröltük fel az ellenfelet

Frissítés: 2018-12-29 16:22:48

A december 28-án lejátszott, Hokiklub Budapest elleni mérkőzésünk az előrejelzések szerint egyértelműen a „kötelező” kategóriába tartozott. Más végkimenetelt aligha várhattunk volna, hiszen a két vetélytársat a tabellán 6 pozíció, és 49 pont különbség választotta el egymástól. A mieink nevezési lapjáról hiányzott a sérült Novotny és az eltiltását töltő Behal neve, Rácz Kristóf viszont első felnőtt bajnoki meccsére készülődött. A találkozó eléggé nehézkesen indult, a végére azonban magabiztos győzelem lett belőle.

Kis híján hazai góllal indult az első harmad, Satek egymás után kétszer is célba vette Hetényi Zoltán kapuját, a válogatott hálóőr azonban bravúrral hárított. 01.51-nél Bernáth kiállítása nyomán a mieink kerültek emberelőnybe, de eléggé komótosan szövögették a támadásokat. 05.12-nél megszereztük a vezetést; Rácz Kristóf passzával Márton Koppány ugrott ki, lövése becsorgott Hajekről. 06.08-kor egyenlített a hazai gárda, egy védelmi megingást kihasználva Satek talált be a mieink hálójába. A következő percekben főként a mezőnyben folyt a játék. 14.06-nál Izacky-t állították ki, majd egy fölösleges szabálytalanság nyomán Silló is kiszállt, kettős előnybe kerültek a fővárosiak. Mind a dupla, mint a szimpla fórt kivédekezte a debreceni legénység. 17.27-nél Turcotte-t ültették ki, 19.07-nél azonban elcseréltük magunkat, rövid ideig megint kettős hátránnyal kellett szembenézni.A 2. játékrészt emberhátrányban kezdtük, több, mint egy perc elteltével úgy egészültünk ki, hogy nem kaptunk gólt, Hetényi Zoltán klasszis teljesítményének is köszönhetően. A mérkőzés oda-vissza hullámzó játékkal folytatódott, a debreceniek kezdeményeztek többet, gólt azonban nem sikerült elérniük. 26.39-nél a hazai csapatból Bernáth került a büntetőpadra, az előnyt pedig keményen megnyomták a mieink. 26.51-nél Hári adta fonákkal középre a pakkot, az előző hét játékosának megválasztott Turcotte habozás nélkül bevágta, visszaszereztük a vezetést. A gól megnyugtatta a mieinket, akik egyre magabiztosabban hokiztak. A 32. percben Szappanost állították ki, az emberfórt azonban nem tudtuk kihasználni. A 2. harmadban főként a mezőnyben folyt a játék, a kapuk ritkábban forogtak veszélyben, 8-9 volt a kaput eltaláló lövések száma.A 3. harmad legelején az agilisan játszó Turcotte ugrott ki, a helyzete azonban kimaradt. 40.48-nál Lakatos kapott 2 percet gáncsolásért, az előnyben Berta lövését, majd az ismétlést is hárította a hazaiak hálóőre, kevéssel később Salló közeli lövését hatástalanította. 44.46-nál a kapu mögül visszatett korongot Salló játszotta keresztbe, a jobb oldalon lesben álló Turcotte tisztán vehette célba a kaput, Hajek nem ért át időben. Biztosan vezetett és jól játszott ebben az időszakban a hajdúsági együttes, de időről időre szükség volt Hetényi Zoli hárításaira is. 48.09-nél Hetényi Péter került a büntetőpadra, a hátrányban ismét Turcotte lépett ki, de a párviadalukat ezúttal Hajek nyerte. 50.20-nál Köllő kapott 2 percet gáncsolásért, de a mérkőzés állása az előnyben sem változott. Az 53. percben Kozmát ültették ki, nem egészen két perc múltán a hazaiaktól Egyed következett. 58.15-nél a Hokiklub vezetőedzője, Dusan Kapusta időt kért és Hajek is elhagyta a ketrecét. Kilenc másodperccel később végleg eldőlt a meccs, 58.24-nél Kuleshov talált be az Hokiklub üresen hagyott kapujába.


fotók: Hokiklub Budapest

Összességében biztosan győzött a debreceni legénység, akik az EL- tabella 3. helyére léptek előre, mögöttünk azonban nagy a tülekedés; a negyedik Brassó két meccsel, az UTE pedig egy találkozóval kevesebbet játszott. Külön öröm számunkra, hogy a kanadai táblázatot és a gólpasszok listáját egyaránt Hugo Turcotte vezeti, a hátvédek kanadai táblázatát Kovács Bronson, a kapusok rangsorában pedig Hetényi Zoli áll az élen. Rácz Kristóf is szépen helytállt, gólpasszal tette emlékezetessé első ERSTE Ligás mérkőzését.

Hokiklub Budapest vs DEAC 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)
Gólszerzők: Satek, illetve Turcotte(2), Márton és Kuleshov

=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-12-29 12:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS